Προστασία

Ακουστικά Προστασίας Vic Firth DB22

Δεν υπάρχει πολυτιμότερο εργαλείο για έναν μουσικό από την ακοή του. Με παρά πολύ λίγες εξαιρέσεις στην ιστορία, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα στην ακοή δεν μπόρεσαν να ασχοληθούν ποτέ με τη μουσική. Γι αυτό το λόγο Vic Firth DB22.

Είναι γνωστό σε όλους (και θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε στο μέλλον) πως η υπερβολική έκθεση σε ήχους υψηλής έντασης μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην ακοή.

Στην παρουσίαση λοιπόν αυτή λόγο έχουν τα προστατευτικά ακουστικά κεφαλής Vic Firth DB22. Ανοίγοντας τη συσκευασία θα βρείτε ένα παρά πολύ μεγάλο σετ ακουστικών μαύρου χρώματος.

Τα Vic Firth DB22 δεν έχουν καλώδια, δεν παίζουν μουσική και έχουν φτιαχτεί απλά για να προστατεύουν την πολύτιμη ακοή μας, από τους δυνατούς ήχους και η αλήθεια είναι ότι το πετυχαίνουν αξιοπρεπέστατα.

Απλή αλλά ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής, αρκετά ελαφριά σε σχέση με το μέγεθος τους και αρκετά ξεκούραστα ειδικά αν τα συγκρίνετε με ωτοασπίδες. Άνετο μαξιλάρι στη βάση στήριξης κεφαλιού και άνετο μαξιλάρι στα αυτιά.

Ο κατασκευαστής αναφέρει στα χαρακτηριστικά τους, ότι μειώνουν την ένταση κατά 22dB. Αυτό φαίνεται και στην πράξη. Έπαιξα τύμπανα μία ώρα φορώντας τα.

Το αποτέλεσμα:

  • Η ένταση του ήχου μειώθηκε παρά πολύ, ακόμη και σε πολύ δυνατό παίξιμο.
  • Νομίζω ότι μου μείωσαν υπερβολικά τις ψηλές συχνότητες, συγκρίνοντας το με αυτό που έχω συνηθίσει να ακούω όταν παίζω με άλλου είδους προστασία.

Η vic firth διαθέτει ένα παρόμοιο μοντέλο ακουστικών κεφαλής 2 σε 1, παρέχουν δηλαδή προστασία, αλλά είναι και πραγματικά ακουστικά. Αυτό που μου άρεσε πολύ στο απλό μοντέλο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τα αγαπημένα μου ακουστικά (ψείρες), χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.


Φωτογραφίες​


Τι μας άρεσε;​

  • Πολύ καλή προστασία
  • Ιδανικό για τύμπανα ή γενικά όργανα που δεν διαθέτουν τρόπο έλεγχου της έντασης του ήχου τους
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακουστικά τύπου in ear, τα οποία δε θα χρειάζεται πλέον να είναι πολύ δυνατά για να τα ακούτε.
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του φαινομένου headphone bleeding.

Τι δε μας άρεσε;​

  • Μπορεί σε πρόβες συγκροτημάτων που χρειάζονται προσοχή στις λεπτομέρειες, να ενοχλήσει η υπερβολική μείωση έντασης στις μεσαίες έως ψηλές συχνότητες
  • Παρόλο που είναι άνετα είναι αρκετά σφιχτά. Παραδόξως αυτό δεν μας ενόχλησε καθόλου όμως μετά από πολύωρη χρήση σίγουρα θα παρατηρηθεί συγκέντρωση ιδρώτα στα μαξιλάρια
Στην επίσημη ιστοσελίδα Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές προδιαγραφές των ακουστικών.

Έκανα μεγάλο κακό στην υγεία των τυμπάνων μου, όσο καιρό δε χρησιμοποιούσα κάποιο προϊόν προστασίας και αυτό δεν είναι η απλή μου άποψη, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Τα ακουστικά προστασίας είναι πολύ φθηνά για αυτό που προσφέρουν, για αυτόν το λόγο, θεωρώ ότι είναι ένα must have εργαλείο για όποιον καλλιτέχνη σέβεται την ακοή του.

Αν δεν έχετε ξανά παίξει με προστατευτικά ακουστικά, στην αρχή θα σας φανεί πολύ παράξενο το άκουσμα των τυμπάνων. (Για εμένα η πρώτη φορά ήταν πολύ παράξενη θετικά και όχι αρνητικά).

Σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε προϊόντα προστασίας, με τα vic firth να καταλαμβάνουν μια πολύ καλή θέση, όχι μόνο για την παροχή προστασίας που προσφέρουν αλλά και για τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλείο ηχογράφησης.

Περισσότερα
Back to top button