Κουρδιστήρια τυμπάνων

Εφαρμογή DrumTune Pro

Πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Το DrumTune pro δεν είναι συσκευή. Είναι software. Προς το παρόν μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί μόνο σε κινητά με iOS ή Android. Σκοπός του είναι να κουρδίζει τύμπανα και ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός.

Αφού τοποθετήσετε το κινητό σας και χτυπήσετε με μια μπακέτα στο σημείο που το software σας υποδεικνύει, το μικρόφωνο της συσκευής σας, ανιχνεύει τη συχνότητα στην οποία είναι κουρδισμένο και σας προτρέπει να κάνετε διορθωτικές κινήσεις ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα DrumTune Pro διαθέτει real time και όχι μόνο, οδηγίες πράγμα που το κάνει εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά προγραμματιστικά προσφέροντας έτσι αρκετά έξτρα στον τελικό χρήστη. Το πρόγραμμα έχει ενσωματωμένο ένα βασικό μετρονόμο, παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα Drumset σας για μελλοντική χρήση και έχει presets για πάρα πολλές μάρκες τυμπάνων και μεμβρανών. Ακόμη παρέχει πληροφορίες για τις οκτάβες και τις νότες στις οποίες αντιστοιχούν οι συχνότητες που κουρδίζετε και σας δείχνει προτεινόμενες νότες για κάθε τύμπανο.


Φωτογραφίες​


Τι μας άρεσε;​

  • Εύχρηστο λόγω του πολύ επεξηγηματικού real time τρόπου χρήσης.
  • Εξαιρετικά προσιτή τιμή.
  • Πολύ καλή κατασκευή προγραμματιστικά.
  • Απίστευτο support.
  • Σε κάνει να θέλεις να πειραματιστείς μιας και βάζει με όμορφο τρόπο της νότες στο παιχνίδι. (Μην ξεχνάμε ότι τα τύμπανα είναι μουσικό όργανο).
  • Η δυνατότητα αυτόματου καθορισμού “Intervals” για όλο το set.
  • Η αυτόματη προσαρμογή της τιμής για το resonant head ανάλογα με το sustain που θέλουμε

Τι δε μας άρεσε;​

  • Η λήψη του ηχητικού σήματος εξαρτάται από την ποιότητα του μικρόφωνου της συσκευής του τηλεφώνου σας. Δεν είχαμε τα ίδια αποτελέσματα σε πολύ οικονομικές συσκευές κινητών.
  • Χρειάζεται αρκετή εξοικείωση για να φέρει σωστά αποτελέσματα.
Στην επίσημη ιστοσελίδα Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά, στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook, Ιnstagram και στο Youtube, όπου θα βρείτε αναλυτικές παρουσιάσεις, προτάσεις κουρδίσματος για snare, tom κ.τ.λ, σε διάφορα μεγέθη όπως και οδηγείς για τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιείτε.​​

Πιστεύουμε πως η τεχνολογία βρίσκεται εδώ για να μας συμπληρώνει και όχι για να μας αντικαθιστά. Όπως και στην περίπτωση του drumdial, ποτέ δε θα βασιζόμασταν μόνο στο DrumTune pro  για να κουρδίσουμε ένα τύμπανο, όμως το θεωρούμε εξαιρετικό εργαλείο ειδικά αν περάσεις χρόνο μαζί του και εξοικειωθείς.

Αν είσαι έμπειρος θα σε συμπληρώσει και θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στο κούρδισμα και αν είσαι αρχάριος θα σε κάνει να “ψαχτείς”.

Περισσότερα
Back to top button