Πορεία OBY

Oby Studios. Εισαγωγή…

Είμαι ο Κώστας, μένω στην Αθήνα και το hobby μου είναι η μουσική και η ηχοληψία. Ξεκίνησα να παίζω τύμπανα και παρακολούθησα μαθήματα ηχοληψίας και ακουστικής το 1998. Πάντα ήθελα να έχω τον προσωπικό μου χώρο έτσι ώστε να ηχογραφώ, να μελετάω και να παίζω μουσική. Γι’ αυτό και κατά καιρούς συμμετείχα σε μπάντες, έκανα πρόβες, αγόραζα διάφορα προϊόντα ήχου και μουσικά όργανα, προσπαθούσα να φτιάξω home studio στο υπόγειο που έμενα κ.α. Όλα αυτά άπλα δεν απέδωσαν και αυτό που έφταιξε είμαι σίγουρος ότι δεν το έχω βιώσει μόνο εγώ. Άλλες φορές ήταν η χημεία, άλλες φορές ήταν οι δουλειές, άλλες φορές ήταν ο στρατός, άλλες φορές ήταν οι σπουδές, άλλες φορές ήταν οι γυναίκες και οι παρέες.  Κλασικοί λόγοι που επικαλούνται χομπίστες μουσικοί με σκοπό να αποσυρθούν. Το ξέρω ότι κάτι σου θυμίζει. Το έπαθες κι εσύ ή σίγουρα κάπου έχεις ένα φίλο / γνωστό που αγαπούσε τη μουσική, αλλά για κάποιο λόγο τα παράτησε.

Σοβαρά, δεν το κατακρίνω.  Είναι κάποιοι που έτσι απλά σταματούν. Με μια απλή φράση τύπου «δεν πάει άλλο, έχουμε και δουλειές«, «έχω γυναίκα έχω παιδιά, έχω σκυλιά, πού χρόνος για κλαπατσίμπαλα», «τον ελεύθερό μου χρόνο, προτιμώ να βγαίνω, να τα πίνω και λόγο να μη δίνω», «βαρέθηκα», «άστο δεν είναι για μένα η μουσική» κ.α., πακετάρουν το όργανο (ξέρω ‘γω το drumset) και τσουυυυπ στην υπόγα σε μια γωνιά. Ποτέ ξανά τσί-πα-τσιτσι-πά-τιτσι.

Το σέβομαι απόλυτα, κάπως έτσι την έπαθα κι εγώ. Για κάποιο λόγο, τότε θεωρούσα πως ήμουν ανώριμος. Ξεκίνησα λέγοντας «τι κάνω μωρέ, θα τα παρατήσω για να ακολουθήσω τις σπουδές μου» και στο τέλος βρέθηκα να έχω επικαλεστεί όλους τους παραπάνω λόγους. Ναι ήμουν ανώριμος, αλλά, όχι γιατί έπαιζα μουσική, αλλά γιατί εν μέρει τα παράτησα.

Και σε αυτήν τη μικρή φράση (ΕΝ ΜΕΡΕΙ), στηρίζονται όλα. Μου λείπει το hobby μου και αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το Project.

«Ιντερνετικά», στόχος μου είναι, αφού το project ολοκληρωθεί, να υπάρχει αποθηκευμένη όλη μου η δουλειά από την αρχή ως το τέλος, έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει κάποιον που σκέφτεται να κάνει το ίδιο με εμένα. Παράλληλα, θα ήθελα να δημιουργηθεί μια γνωσιακή βάση, η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς με παρουσιάσεις, tutorials, άρθρα και συνεντεύξεις.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα studio ηχογραφήσεων και προβών semi-pro / pro προδιαγραφών, το οποίο πρόκειται να σχεδιάσω / κατασκευάσω / εξοπλίσω από το μηδέν.

Από το μηδέν γιατί: Δεν έχω εξοπλισμό, δεν έχω χώρο, δεν έχω το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του. Δεν έχω τίποτα. Το μόνο που έχω είναι ένα παράδοξο πλάνο και πολλή θέληση. Φτάνει; Θα δούμε!

Παράδοξο γιατί:  Θα πραγματοποιώ τις αγορές μου σιγά σιγά, θα συλλέγω τα προϊόντα στην αποθήκη μου και θα προετοιμάζομαι ανάλογα.

Εδώ θα καταγράφεται με λεπτομέρεια η κάθε μου κίνηση. Θα παρουσιάζω video προϊόντων, video για την κατασκευή του χώρου, άρθρα, συνεντεύξεις, tutorials, κ.α.

Τα βίντεο / άρθρα / νέα θα αφορούν:

Ηome studio εξοπλισμός

Τα μουσικά όργανα και τους ενισχυτές. Drums, κιθάρες, μπάσα, ενισχυτές και άλλα πολλά.

Το χώρο του studio. Κάποια στιγμή θα βρω ένα χώρο, ο οποίος θα πρέπει να μετατραπεί σε studio. Θα γίνουν μελέτες για την ακουστική, την ηχομόνωση, τον εξαερισμό και την καλωδίωση. Μετά από τη μελέτη θα γίνει η κατασκευή και όλα αυτά θα παρουσιάζονται βήμα προς βήμα.

Τον εξοπλισμό του studiο. Θα παρουσιάζεται ό,τι έρχεται στα χέρια μου από μικρόφωνα, κονσόλες, ηχεία, ακουστικά και ό,τι έχει να κάνει με το «στουντιακό» μου εξοπλισμό.

Άρθρα / Συζητήσεις / Tutorials. Όπως είπαμε δεν έχω αποσυρθεί. Έχω «εν μέρει» αποσυρθεί. Αυτό σημαίνει ότι έχω ακόμα φίλους μουσικούς που θα στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια. Έτσι, λοιπόν, θα κάνουμε συζητήσεις, θα γράφουμε άρθρα και, γιατί όχι, θα ανεβάζουμε συμβουλές και tutorials.

Αυτά προς το παρόν. Περιμένω σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις μέσω email (info@oby.gr), Facebook, Instagram ή Youtube.  

Περισσότερα
Back to top button