Το τραγούδι της εβδομάδας
Διαβάστε

Τρύπες – Η μάσκα που κρύβεις

Πριν σε τρομάξει το τραγούδι και φύγεις...

Ιδιαίτερο song of the week το σημερινό. Ερώτηση φίλου: “Πες μου 6 ελληνικές μπάντες ή καλλιτέχνες (δεν έχει σημασία ούτε το είδος ούτε αν είναι νέοι ή όχι) που να γνωρίζεις αν όχι όλα, τουλάχιστον το 70% των κομματιών τους.

…Με ενοχλούν δύο πράγματα σε αυτήν τη στήλη. 1. Που δεν υπάρχει ακόμη αναρτημένο κάποιο τραγούδι της εβδομάδας που να έχει γραφτεί μετά το 2010 (υπόσχομαι να κάνω κάτι γι’ αυτό άμεσα) και… 2. Που δεν υπάρχει κάποιο Ελληνικό τραγούδι.

Είναι λίγο αστείο γιατί λόγω των παραπάνω, όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι ποιο θα είναι το τραγούδι της εβδομάδας θεώρησα ότι θα κάνω μεγάλη διαφορά. Ελληνικό Song of the week και… μετά το 2010.

Όταν κατάλαβα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό το εγχείρημα και πήρα πίσω τη φιλόδοξη σκέψη μου, περιόρισα το εύρος αναζήτησης πριν το 2010.

Εύκολα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν κάτι που με έκανε να θυμάμαι πόσο αγαπούσα και αγαπώ αυτήν την υπέροχη μπάντα.

Με έκανε να σκεφτώ ότι δεν έχω ακούσει απλά το 70% των τραγουδιών της, θυμάμαι άνετα όλους τους στίχους τους, τις αλλαγές του drummer, τα solo, τις μελωδίες της κιθάρας και της γραμμές του μπάσου.

Ξεκίνησαν το 1983 και διαλύθηκαν το 2001. Οι Τρύπες ήταν η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που με τη μουσική του Γιώργου Καρρά και των υπόλοιπων μελών, σε συνδυασμό με τους μαγικούς στίχους και τις μοναδικές εκτελέσεις του Γιάννη Αγγελάκα, για πολλούς θεωρείται η μεγαλύτερη μπάντα που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα.

Πραγματικά δεν έχω κομμάτι που να ξεχωρίζει στο μυαλό μου, οπότε η επιλογή μου είναι 100% τυχαία.

Στίχοι

Πριν λυτρωθείς απ’ τα δάκρυα που πνίγεις
Πριν σε προδώσει η μυρωδιά της φωτιάς
Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις, κάτω απ’ τη μάσκα που φοράς

Πριν τυλιχτείς στις αλυσίδες της θλίψης
Πριν αρνηθείς τις μαχαιριές της χαράς
Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις, κάτω απ’ τη μάσκα που φοράς

Πριν σε τρομάξει το τραγούδι και φύγεις
Προτού χαθείς στην αγκαλιά μιας σκιάς
Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις… κάτω απ’ τη μάσκα που φοράς!

Περισσότερα
Δείτε επίσης
Close
Back to top button